• 1
  • 2

Turridning

BOKNING 

Bokning sker till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

Personen som bokar och ansvarar för sällskapet måste vara myndig.
Ni hittar lediga platser på turridning i ett fastnålat inlägg överst på vår facebooksida.
Har ni inte facebook så fråga efter listan i mailet så bifogar vi den där.

 

Vid bokning behöver vi följande information: 

• Vilket datum bokningen gäller 

• Vilken av våra turer bokningen gäller 

• Hur många personer bokningen gäller 

• Namn, längd, vikt & ridvana på alla i sällskapet
• Ålder på eventuella barn i sällskapet (under 18 år) 
(Exempel: Emelie - 168cm/68kg - Rutinerad, Emma(12år) - 144cm/40kg - Viss ridvana osv.)

• Namn och telefonnummer till ansvarig i sällskapet 

 

OBS! Så här kategoriserar vi ridvana: 

Nybörjare = Aldrig ridit eller ridit fåtal gånger, osäker på hur man tex styr och stannar. 

Viss ridvana = Kan styra och stanna hästen i skritt och trav. Kanske provat galopp några gånger. 

Rutinerad = Kan hantera hästen på ett säkert sätt i alla grundgångarter: skritt, trav och galopp på uteritt i grupp och i varierande tempo. 

Mycket rutinerad = Van att rida känsliga hästar, unghästar, hästar med mycket personlighet, energi och fart i sig på uteritt i grupp och i varierande tempo. 

Om du känner dig osäker på vilken av två kategorier du passar bäst in i, välj den lägre graden.

 

 

AVBOKNING 

Avbokning sker via mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. upp till 14 dygn innan bokat besök utan debitering, därefter tar vi en avgift på 400 kronor/person.
Vid avbokning kvällen innan eller samma dag vänligen ring/smsa även 0703363415 då vi oftast inte har möjlighet att kolla mailen tidigt på dagen.

Vid avbokning inom 48 timmar eller uteblivet besök kommer hela kostnaden att debiteras. 

Avbokning på grund av väder är ej en giltig anledning. 

Vi rider i alla väder då vi lägger stor planering inför turer och har bokat upp både hästar och turledare sedan länge. Vi kan såklart inte tvinga någon att rida men om man avbokar på grund av väder kommer hela avgiften debiteras. 

Vid extremväder som kan innebära fara tar vi beslutet om att inte rida och hör då av oss till er. 

 

 

 

Bra information att veta inför en turridning hos oss: 

• Vi har inga skritt-turer. Bokar man in sig på turridning måste man vara beredd på att tölta.
• Ingen galopp garanteras, om det blir galopp eller inte under turen beror på hur förutsättningarna ser ut, hur gruppens dynamik är samt vad turledarna anser vara rimligt. Härlig tölt är dock alltid garanterat på alla våra turer.
• Alla våra turer leds av erfarna och vana ridledare. 

• Alla våra turer startar med en mindre genomgång i paddocken. 

• Vi har viktgräns på 85 kg och maxlängd 185 cm. 

• För att en tur ska bli av krävs minst 3 personer. Det går självklart bra att boka turridning även om man är färre, dock ska man då vara medveten om att utifall inga fler bokar in sig på turen och turen därmed ej kan genomföras så hör vi av oss ca 48 timmar innan för att erbjuda kostnadsfri avbokning, ombokning till annat datum eller erbjudande om att genomföra turen till högre avgift (motsvarande 3 betalande personer). De tillfällen som står som "Valfri tur" i listan på facebook är ännu helt obokade och de tillfällen där det står en specifik tur, tex "Lilla havsrundan", finns det redan personer inbokade men platser kvar. Det första sällskapet att boka ett tillfälle bestämmer vilken tur det blir. Är man färre än 3 st rekommenderar vi därför att man bokar in sig på ett tillfälle där andra personer redan är inbokade, alltså där det står en specifik tur, för att inte riskera att turen behöver ställas in.

• Barn från 10 år får rida med, med ridvana kan vi gå ned lite i ålder. 

• Barn under 12 år måste rida i sällskap med ansvarig vuxen. 

• Vi har godkända ridhjälmar att låna ut. 

• Vi har säkerhetsväst att låna ut för de som önskar detta. 

• Klä dig rätt: Kläder efter väder och årstid. Byxor utan hårda sömmar då sömmar kan ge obehagliga skav. Se även till att byxorna inte är glatta i materialet då du annars riskerar att glida omkring i sadeln. Skor med liten klack utan snörning. Klacken förhindrar att foten glider genom stigbygeln och fastnar. Har du snören på skorna finns det risk att dessa trasslar in sig i stigbygeln så att foten kilas fast. Vantar/handskar är att rekommendera. Se gärna till att vantarna inte är glatta i materialet för att undvika att tyglarna glider. Tumvantar fungerar ej, det är omöjligt att hålla tyglarna korrekt i tumvantar. 

• Varje tur startar med en kortare genomgång. 

• Tiden som angetts vid bokning (tex: 15:00) är den tiden vi rider från stallet. Se till att komma i god tid (30 min innan) för att bland annat hinna prova ut hjälm som passar och få en häst tilldelad. Om ditt sällskap inte dykt upp 10 minuter efter utsatt tid kommer era hästar sadlas av och släppas ut i hagen igen. Detta utav respekt för både hästar, turledare och andra sällskap som ofta har andra tider att passa och förhålla sig till. 

• Ingen av våra turer är tidsbundna, utan beror på gruppens tempo och vi anpassar oss efter den mest ovana ryttaren i gruppen. 

• All betalning sker på plats. Vi tar kontanter eller swish, ingen kortbetalning. 

 

Vid 5 eller fler personer kan man låsa gruppen till bara sitt sällskap. 

Annars kommer vi att fylla på med andra sällskap för att rida ut i full grupp. 

Är man det första sällskapet att boka en ledig tid och alla i sällskapet är rutinerade så kan man be att få turen låst till rutinerade ryttare.
Detta innebär att alla andra andra som bokar in sig på turen också måste vara rutinerade eller mycket rutinerade ryttare.

Vi har turridning tisdagar, torsdagar, lördagar och söndagar under sommar och vinter.
Vår och höst har vi ridskola på tisdagar och torsdagar och har då bara turridning lördagar och söndagar.
På måndagar, onsdagar och fredagar har våra hästar medryttare och/eller vilodagar året runt.
 NYBÖRJARRUNDAN 

Nybörjarrundan är väl anpassad för nybörjare. Vi rider på grusvägar så långt vi hinner innan tiden säger att det är dags att vända hem igen. På turen erbjuds både skritt och tölt. Det går bra att följa med på rundan som rutinerad ryttare men då skall man vara medveten om att turens hastighet anpassas efter nybörjarna och galopp erbjuds aldrig. 

Nybörjarrundan rider man på ungefär 1 timme. 
Pris: 650 kronor/person 

 


LILLA SKOGSRUNDAN 

Lilla skogsrundan går till den lilla "skog" vi har, för att ta oss dit rider vi först på grusvägar genom öppna landskap. Väl i skogen kombineras ridning på grusväg och stigar. På denna runda finns det många bra töltsträckor.

Lilla skogsrundan rider man på mellan 1,5-2 timmar beroende på vilket tempo turen kan hålla. 
Pris: 850 kronor/person 

  

 

LILLA HAVSRUNDAN 

Denna tur erbjuder vi hela året om, men det är bara mellan 15 september och 15 maj som det är tillåtet att rida på stranden då det är ridförbud på alla stränder under sommarmånaderna. Under sommarmånaderna rider vi vår vanliga tur, men vi håller oss precis ovanför sanddynorna så att man fortfarande ser och hör havet. Rider man den lilla havsrundan kommer man rida på asfalt och grusvägar ner till Olofsbo strand. På stranden kommer vi skritta, tölta eller galoppera beroende på väder och underlag, passa på att fota detta underbara ögonblick och sedan bege oss hem till gården igen. Den lilla havsrundan är vår mest omtyckta och populäraste tur. 

Lilla havsrundan rider man på mellan 1,5-2 timmar beroende på vilket tempo turen kan hålla. 
Pris: 1000 kronor/person

 
 

 

STORA HAVSRUNDAN

OBS! Denna tur kan man ej boka in sig på om man är nybörjare.

Denna tur erbjuder vi hela året om, men det är bara mellan 15 september och 15 maj som det är tillåtet att rida på stranden då det är ridförbud på alla stränder under sommarmånaderna. Under sommarmånaderna rider vi vår vanliga tur, men vi håller oss precis ovanför sanddynorna så att man fortfarande ser och hör havet. Vill du passa på att rida på två olika stränder under en och samma tur? Då är det stora havsrundan du skall rida. Vi börjar med att rida ner till Glommen där vi passerar genom flera hästgårdar och härliga miljöer för att sedan ta oss ner till Glommens strand. Sedan kommer vi passera Glommens hamn, där det finns möjlighet att stanna för fika om så önskas, för att sedan rida vidare med härlig utsikt över ett naturreservat och en fin fyr, efter att vi passerat en vacker kvarn kommer vi även komma ner till Olofsbo strand. På stränderna skrittar, töltar eller galopperar vi beroende på väder och underlag. Därifrån styr sedan turen hemåt igen. Under denna tur kommer vi rida på asfalt, grusvägar, stigar och stränder och hinna med att upptäcka många nya och härliga miljöer. Vill du ha ett fikastopp under turen så går det bra att ha med fika i liten ryggsäck eller åka till Glumstenen i Glommen och lämna fikan där innan ni kommer till oss. Meddela gärna vid bokning om du planerar att ta med fika så att vi har möjlighet att informera andra inbokade sällskap om att det blir ett fikastopp. 

Denna tur tar ungefär 3 timmar att rida beroende på vilket tempo turen kan hålla och eventuell fikapaus. 
Pris: 1200 kronor/person

 

Tips! 

Stora havsrundan är perfekt att kombinera med god mat och dryck på Glommens fiskekrog i Glommen. Detta är en perfekt kombination för dem som vill göra något lite extra eller fira exempelvis födelsedag eller möhippa/svensexa, eller bara för dem som vill njuta av både god mat och 3 timmar på hästryggen. 

Bord på restaurangen bokas separat. SKOG & HAVRUNDAN

OBS! Denna tur kan man ej boka in sig på om man är nybörjare.

Denna tur erbjuder vi hela året om, men det är bara mellan 15 september och 15 maj som det är tillåtet att rida på stranden då det är ridförbud på alla stränder under sommarmånaderna. Under sommarmånaderna rider vi vår vanliga tur, men vi håller oss precis ovanför sanddynorna så man fortfarande ser och hör havet. Skog & havsrundan går både till skogen och till havet. Vi rider på grusvägar genom öppna landskap för att ta oss till "skogen" där långa raksträckor bjuder till möjlighet för mycket tölt och eventuellt någon galoppsträcka. När vi tagit oss genom den lilla "skog" vi har rider vi återigen genom öppna landskap för att ta oss till Olofsbo strand. På stranden skrittar, töltar eller galopperar vi beroende på väder och underlag. Därifrån styr sedan turen hemåt mot gården igen.
Denna tur tar ca 3 timmar att rida beroende på vilket tempo som kan hållas.
Pris: 1200 kronor/person
STORA SKOGSRUNDAN 

OBS! Denna tur kan man ej boka in sig på om man är nybörjare.
Stora skogsrundan går till den lilla "skog" vi har, för att ta oss dit rider vi på grusvägar genom öppna landskap. Väl i "skogen" kombineras ridning på grusväg och stigar. Även på hemvägen rids det genom öppna landskap och skogsdungar. På denna runda finns det väldigt många långa och bra tölt- och galoppsträckor och stor chans att se vilda djur i form av hjortar, rådjur och olika fåglar då man även passerar en liten anlagd våtmark. Vid fint väder får man även en liten glimt av havet på långt avstånd.

Stora skogsrundan rider man på ca 3 timmar beroende på vilket tempo turen kan hålla. 
Pris: 1000 kronor/person 

 

 

KUSTPÄRLANRUNDAN 

Denna tur erbjuder vi bara på sommaren, men det är bara mellan 15 september och 15 maj som det är tillåtet att rida på stranden då det är ridförbud på alla stränder under sommarmånaderna. Under sommarmånaderna när Kustpärlanrundan är tillgänglig håller vi oss därför precis ovanför sanddynorna så att man fortfarande ser och hör havet. Rider man Kustpärlanrundan kommer man rida på asfalt och grusvägar ner till Olofsbo strandområde och det blir även en sväng till småbåtshamnen. Det ingår ett stopp vid Kustpärlans glasskiosk så att vi får möjlighet att svalka oss med en god glass i värmen. Glassen ingår i priset. Kustpärlan är en liten glasskiosk som endast har säsongsöppet, när sommargästerna börjar dra sig hemåt stänger kiosken och vi kan inte längre erbjuda turen. 

Kustpärlanturen varar mellan 1,5-2 timmar beroende på vilket tempo turen kan hålla. 
Pris: 1050 kronor/personTIPS BOENDE 

Boende nära oss, bokas separat.
Kvarnens Pensionat och Bed and Breakfast - www.kvarnenolofsbo.nu

FlipFlop Beach Bar & Rooms - www.flipflopfun.se

Augustas Bed & Breakfast - www.augustasbob.se 


 

Du kan nu boka till extra när du bokar din turridning: 

(Om vår sommelier har möjlighet ert önskade datum)

Ölprovning från 150 kr/person 

Mousserande från 195 kr/person 

Vinprovning från 235 kr/person 

Champagneprovning från 250 kr/person 

Vid färre än 5 personer kan det bli en liten extra kostnad beroende på dryck 

För att boka extra tillsammans med din turridning maila Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

 

Vid vår grillplats kan du och ditt sällskap njuta av grillning, fika eller annat gott. Allt grillmaterial samt mat står ni själva för. För att boka extra tillsammans med din turridning maila Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

  

All ridning sker på egen risk och vi kan ej ansvara för om ni uppgett felaktig information vid bokning eller ej följt våra rekommendationer. 
Om man inte rider en låst tur så att alla är från samma sällskap och kan vara delaktiga i beslutet så avbryts inga turer i förtid.

Skriv ut E-post