• 1
  • 2

Turridning

BOKNING 
Bokning sker till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 
Personen som bokar och ansvarar för sällskapet måste vara myndig. 
 
Vid bokning behöver vi följande information: 
 
• Vilket datum bokningen gäller 
• Vilken av våra turer bokningen gäller 
• Hur många personer bokningen gäller 
• Namn, längd, vikt & ridvana på alla i sällskapet 
• Ålder på eventuella barn i sällskapet (under 18 år) 
• Namn och telefonnummer till ansvarig i sällskapet 
 
OBS! Så här kategoriserar vi ridvana: 
Nybörjare = Aldrig ridit eller ridit fåtal gånger, osäker på hur man tex styr och stannar. 
Viss ridvana = Kan styra och stanna hästen i skritt och trav. Kanske provat galopp några gånger. 
Rutinerad = Kan hantera hästen på ett säkert sätt i alla grundgångarter: skritt, trav och galopp på uteritt i grupp och i varierande tempo. 
Mycket rutinerad = Van att rida svåra hästar, unghästar, hästar med mycket personlighet, energi och fart i sig på uteritt i grupp och i varierande tempo. 
Om du känner dig osäker på vilken av två kategorier du passar bäst in i, välj den lägre graden. 
 
 

AVBOKNING 
Avbokning sker via mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. upp till 24 timmar innan bokat besök utan debitering, därefter tar vi en avgift på 250 kronor/person. 
Vid avbokning inom 3 timmar innan eller uteblivet besök kommer hela kostnaden att debiteras. 
Avbokning på grund av väder är ej en giltig anledning. 
Vi rider i alla väder då vi lägger stor planering inför turer och har bokat upp både hästar och turledare sedan länge. Vi kan såklart inte tvinga någon att rida men om man avbokar på grund av väder kommer hela avgiften debiteras. 
Vid extremväder som kan innebära fara tar vi beslutet om att inte rida och hör då av oss till er. 
 
 
 

Bra information att veta inför en turridning hos oss: 
• Alla våra turer leds av erfarna och vana ridledare. 
• Alla våra turer startar med en mindre genomgång i paddocken. 
• Vi har viktgräns på 85 kg och maxlängd 185 cm. 
• För att kunna boka tur krävs minst 2 personer. 
• Barn från 10 år får rida med, med ridvana kan vi gå ned lite i ålder. 
• Barn under 12 år måste rida i sällskap med ansvarig vuxen. 
• Vi har godkända ridhjälmar att låna ut. 
• Vi har säkerhetsväst att låna ut för de som önskar detta. 
• Klä dig rätt: Kläder efter väder och årstid. Byxor utan hårda sömmar då sömmar kan ge obehagliga skav. Se även till att byxorna inte är glatta i materialet då du annars riskerar att glida omkring i sadeln. Skor med liten klack utan snörning. Klacken förhindrar att foten glider genom stigbygeln och fastnar. Har du snören på skorna finns det risk att dessa trasslar in sig i stigbygeln så att foten kilas fast. Om du kommer till oss under en kallare årstid är vantar att rekommendera. Se gärna till att vantarna inte är glatta i materialet för att undvika att tyglarna glider. Tumvantar fungerar ej, det är omöjligt att hålla tyglarna korrekt i tumvantar. 
• Varje tur startar med en kortare genomgång. 
• Tiden som angetts vid bokning (tex: 15:00) är den tiden vi rider från stallet. Se till att komma i god tid (30 min innan) för att bland annat hinna prova ut hjälm som passar och få en häst tilldelad. Om ditt sällskap inte dykt upp 10 minuter efter utsatt tid kommer era hästar sadlas av och släppas ut i hagen igen. Detta utav respekt för både hästar, turledare och andra sällskap som ofta har andra tider att passa och förhålla sig till. 
• Ingen av våra turer är tidsbundna, utan beror på gruppens tempo och vi anpassar oss efter den mest ovana ryttaren i gruppen. 
• All betalning sker på plats. Vi tar kontanter eller swish, ingen kortbetalning. 
 
Vid 5 eller fler personer kan man låsa gruppen till bara sitt sällskap. 
Annars kommer vi att fylla på med andra sällskap för att rida ut i full grupp. 
 
 
 
LYXWEEKEND PAKET 
I paketet ingår en turridning hos oss och en natts boende och frukost på Flip Flop Beach Bar & HostelFlip Flop ligger på vackra Olofsbo strand och har en härlig karibisk känsla, för att läsa mer om Flip Flop vänligen besök hemsidan www.flipflopfun.se. I detta paket är det Lilla havsrundan som ingår, vill ni rida en längre runda går detta att ordna mot extra avgift! All bokning sker till oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. och hela kostnaden betalas till Flip Flop vid ankomst. 

Detta erbjudande är tillgängligt 1 maj - 30 juni och 15 augusti - 30 september. 
Pris: 1495 kronor/person 
 
 

PROVA PÅ RUNDAN 
Prova på rundan börjar med en grundlig genomgång i paddocken där man får lära sig start, stopp och svänga samt prova lite tölt om man vill. När alla blivit lite varma i kläderna så skrittar vi runt ägorna. Turledaren är ej till häst utan går med och visar vägen och ger alla den hjälp de behöver.
Det går bra att följa med på rundan som rutinerad ryttare men då skall man vara medveten om

att turen anpassas efter nybörjarna, tölt sker endast i paddocken och ingen galopp erbjuds. 
Prova på rundan rider man på ungefär 1 timme. 
Pris: 500 kronor/person 


 

NYBÖRJARRUNDAN 
Nybörjarrundan är väl anpassad för nybörjare. Vi rider på grusvägar så långt vi hinner innan tiden säger att det är dags att

vända hem igen. På turen erbjuds både skritt och tölt. Det går bra att följa med på rundan som rutinerad ryttare men då skall

man vara medveten om att turens hastighet anpassas efter nybörjarna och ingen galopp erbjuds. 
Nybörjarrundan rider man på ungefär 1 timme. 
Pris: 500 kronor/person 

  

 

LILLA SKOGSRUNDAN 
Lilla skogsrundan går till skogen, för att ta oss dit rider vi först på grusvägar genom öppna landskap. Väl i skogen kombineras ridning på grusväg och stigar. På denna runda finns det många bra töltsträckor och är man rutinerad ryttare kan det även bli en härlig galopp så det riktigt fladdrar i håret när man svävar fram på grusvägarna. 
Lilla skogsrundan rider man på mellan 1,5-2 timmar beroende på vilket tempo turen kan hålla. 
Pris: 650 kronor/person 

  

 

LILLA HAVSRUNDAN 
Denna tur erbjuder vi hela året om, men det är bara mellan 15 september och 15 maj som det är tillåtet att rida på stranden då det är ridförbud på alla stränder under sommarmånaderna. Under sommarmånaderna rider vi vår vanliga tur, men vi håller oss precis ovanför klipporna så man fortfarande ser och hör havet. Rider man den lilla havsrundan kommer man rida på olika stigar och grusvägar ner till Olofsbo strand. På stranden kommer vi skritta, tölta eller galoppera fram och tillbaka beroende på väder och underlag, passa på att fota detta underbara ögonblick och sedan bege oss hem till gården igen. Den lilla havsrundan är vår mest omtyckta och populäraste tur. 
Lilla havsrundan rider man på mellan 1,5-2 timmar beroende på vilket tempo turen kan hålla.
Pris: 800 kronor/person 

  

 

 

STORA HAVSRUNDAN
OBS! Denna tur kan man ej boka in sig på om man är nybörjare.
Denna tur erbjuder vi hela året om, men det är bara mellan 15 september och 15 maj som det är tillåtet att rida på stranden då det är ridförbud på alla stränder under sommarmånaderna.. Under sommarmånaderna rider vi vår vanliga tur, men vi håller oss precis ovanför klipporna så man fortfarande ser och hör havet. Vill du passa på att rida på två olika stränder under en och samma tur? Då är det stora havsrundan du skall rida. Vi börjar med att rida ner till Glommen där vi passerar genom flera hästgårdar och härliga miljöer för att sedan ta oss ner till Glommens strand. Sedan kommer vi passera Glommens hamn, där det finns möjlighet att stanna för fika om så önskas, för att sedan rida vidare med härlig utsikt över ett naturreservat och en fin fyr, efter att vi passerat en vacker kvarn kommer vi även komma ner till Olofsbo strand. På stränderna skrittar, töltar eller galopperar vi beroende på väder och underlag. Därifrån styr sedan turen hemåt igen. Under denna tur kommer vi rida på grusvägar, stigar och stränder och hinna med att upptäcka många nya och härliga miljöer. Vill du ha ett fikastopp under turen så går det bra att ha med fika i liten ryggsäck eller åka till Glumstenen i Glommen och lämna fikan där innan ni kommer till oss. Meddela gärna vid bokning om du planerar att ta med fika så att vi har möjlighet att informera andra inbokade sällskap om att det blir ett fikastopp. 
Denna tur tar ungefär 3 timmar att rida beroende på vilket tempo turen kan hålla och eventuell fikapaus. 
Pris: 950 kronor/person 
 
Tips! 
Stora havsrundan är perfekt att kombinera med god mat och dryck på Glommens fiskekrog i Glommen. Detta är en perfekt kombination för dem som vill göra något lite extra eller fira exempelvis födelsedag eller möhippa/svensexa, eller bara för dem som vill njuta av både god mat och 3 timmar på hästryggen. 
Bord på restaurangen bokas separat. 

  

 

HAMNRUNDAN - EJ TILLGÄNGLIG JUST NU 
Denna tur erbjuder vi hela året om, men det är bara mellan 15 september och 15 maj som det är tillåtet att rida på stranden då det är ridförbud på alla stränder under sommarmånaderna. Under sommarmånaderna rider vi vår vanliga tur, men vi håller oss precis ovanför klipporna så man fortfarande ser och hör havet. Rider du vår hamnrunda kommer du att få rida över Olofsbo strand för att sedan komma ner till Olofsbo hamn, sedan kommer vi fortsätta upp mot Skogstorp där vi vänder av mot stallets riktning och passerar flera härliga sträckor att tölta på. Är du van ryttare med god erfarenhet kommer du även att få känna på hästens underbara galopp och sväva fram på vägarna. 
Denna tur varierar mellan 2-2,5 timme beroende på vilket tempo turen kan hålla. 
Pris: 850 kronor/person 
 
 

 
KUSTPÄRLANRUNDAN 
Denna tur erbjuder vi bara på sommaren, men det är bara mellan 15 september och 15 maj som det är tillåtet att rida på stranden då det är ridförbud på alla stränder under sommarmånaderna. Under sommarmånaderna när Kustpärlanrundan är tillgänglig håller vi oss därför precis i ovankant på stranden så att man fortfarande ser och hör havet. Rider man Kustpärlanrundan kommer man rida på olika stigar och grusvägar ner till Olofsbo strandområde och det blir även en sväng till småbåtshamnen. Det ingår ett stopp vid Kustpärlans glasskiosk så att vi får möjlighet att svalka oss med en god glass i värmen. Glassen ingår i priset. Kustpärlan är en liten glasskiosk som endast har säsongsöppet, när sommargästerna börjar dra sig hemåt stänger kiosken och vi kan inte längre erbjuda turen. 
Kustpärlanturen varar mellan 1,5-2 timmar beroende på vilket tempo turen kan hålla. 
Pris: 850 kronor/person 
 
 
 
 
 
Du kan nu boka till extra när du bokar din turridning: 
 
Ölprovning från 150 kr/person 
Mousserande från 195 kr/person 
Vinprovning från 235 kr/person 
Champagneprovning från 250 kr/person 
Vid färre än 5 personer kan det bli en liten extra kostnad beroende på dryck 

  

All ridning sker på egen risk och vi kan ej ansvara för om ni uppgett felaktig information vid bokning. 
Skulle en person av någon anledning välja att avbryta turen i förtid betalar denne ändå fullpris. 

Skriv ut E-post