• 1
  • 2

Om oss

 

Vi som möter dig på gården heter:

Kia Frederiksen

Kia är gårdens stallchef och en av ägarna till Olofsbo Islandshästar. Kia är 52 år gammal och bor mestadels på gården tillsammans med dotter Rebecka, svärson Henrik och barnbarn Hailey. Kia bor även i Göteborg tillsammans med sin man John, son Robin och hans sambo Jessica. Kia har långvarig erfarenhet av hästar från tidigare storhästvärlden och har gått baskunskap inom hästkunskap. Hon tävlade inom hoppning redan som junior och jobbade sedan på ridskola under flera år där hon undervisade barn inom ridningen. Kia hittade islandshästen under senare år och fastnade direkt. Kia kommer du att möta på alla aktiviteter som finns att göra hos oss, dvs turridningar, ridskola, läger, privatlektioner osv.
Kia sköter alla bokningar och planerar alla stallsysslor.


Cajsa Amour

Cajsa är en 20-årig glad och social tjej som brinner för islandshästar. Hon jobbar heltid på Essity och spenderar stor del av sin fritid i stallet, där hon har sina två ston, Leikna och Frida, inackorderade. Cajsa och Leikna tränar aktivt och älskar att tävla tillsammmans medan Frida är under uppbyggnad inför kommande tävlingssäsonger. Det bästa de vet är att tölta på våra fina stränder, träna på våra banor, skritta långa mysiga rundor i skogen och såklart att tävla. Cajsa hjälper Kia med diverse saker på gården och henne kommer du träffa på många av gårdens turer, några privatlektioner men också på kommande läger och ridskola för de yngre.

Åsa Martinsson

text här.

Emelie Carlsson

Emelie är en glad och positiv 25-åring som hjälper till på Olofsbo Islandshästar och är utbildad djurvårdare. Emelie älskar att rida i skogen och vid havet men hon tränar och tävlar även Örvun, som är en av hästarna på gården. Emelie kommer du möta på en del av våra turer, på ridläger eller när hon håller ridlektioner för de yngre barnen i ridskolan. Hon hjälper Kia med alla möjliga saker på gården - allt ifrån stängsling till uppdatering av sociala medier.
Är du och hälsar på hos oss är Emelie en person du troligtvis kommer att träffa på.